Selecteer een pagina

5 redenen waarom jij yoga moet toepassen in je dagelijkse routine ..

Yoga: stretchen, ademhalingsoefeningen, in onmogelijk houdingen blijven staan, je kent het wel. Er zijn zoveel verschillende soorten yoga van super ontspannend naar, ja, intensief.

Veel mensen hebben een zweverig beeld van yoga waar je in een paar houdingen gaat liggen en that’s it. Well think twice, ik pas dagelijks een combinatie van vinyasa flow en power yoga toe in mijn leven en merk zoveel positieve veranderingen in mijn lichaam.

 Deze moet ik natuurlijk met jullie delen, daarom heb ik mijn 5 voordelen van yoga op een rijtje gezet:

  1. Geen rugpijn meer

Ik heb scoliose dit is een geboren afwijking aan mijn rug en ben hypermobiel, wat inhoud dat mijn gewrichtsbanden en pezen te soepel zijn. Mijn gewrichten krijgen daardoor niet genoeg steun en worden te beweeglijk. Hierdoor heb ik vaak rugklachten. Vorige jaar ging ik zelfs 24x naar de fysio! Reken maar uit, dat is 2x per maand. 

Sinds ik yoga dagelijks toepas ga ik nog maar 1x in de 2 maanden. Eigenlijk alleen om mijn schouders los te maken omdat ik veel achter de laptop zit. Doordat ik minder tot geen last meer van mijn rug heb kan ik ook weer beter trainen.

2. Je wordt sterker

Mijn armen zijn sterker dan ooit! Vaak moet je een soort van halve pushup doen en blijf je tijdens de oefeningen een langere tijd in 1 houding waardoor je spieren verzuren, en zodra dat gebeurd is er spraak van spieropbouw. Je wordt dus sterker door enkel het gebruik van je eigen lichaamsgewicht.

3. Ontspanning

De 1 gaat hardlopen een ander zet de muziek op volume 100 in de auto, iedereen heeft zo zijn eigen manier om zijn hoofd te ‘legen’. 

Tijdens mijn yoga sessie denk ik aan niks anders dan, mijn ademhaling, en welke houding ik moet aannemen. Hierdoor kom ik helemaal ontspannen uit mijn yoga sessie.

4. Flexibiliteit 

Ja zelfs ik met mijn hypermobiliteit word nog steeds uitgedaagd door de yoga houdingen,  hierdoor word ik steeds flexibeler. Mijn goal is nu om in de split te kunnen zitten. Door jezelf een goal te geven kan je ergens naar toe leven, voor mij is dat een extra motivatie om elke ochtend weer braaf mijn yogamat op te gaan.

5. Meer energie

Ik merk als ik ’s ochtends yoga toepas ik de rest van de dag meer energie heb. Yoga stimuleert de bloedcirculatie, doordat je ademhalingstechnieken gebruikt tijdens je oefeningen word er meer zuurstof in je bloed gecirculeerd waardoor je meer energie krijgt.

 

 

 

Volg @esmee.vanhouten op instagram voor live yoga lesjes, privé lessen & motivaties.
Of neem een kijkje op haar website: 日本藤素 yle=”text-decoration: underline;”>www.esmeeyoga.com.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop