Selecteer een pagina

Sportvasten, van suiker- naar vetverbranding.

Tegenwoordig Is er altijd en overal voedsel aanwezig. En we eten dan ook de hele dag door. En vaak is dat ook nog met name suikerrijke/koolhydraatrijke voeding. Deze voeding geeft je energie. Maar het nadeel is dat die energie vaak ook snel weer op is waardoor je weer wat wil eten. En zo blijf je maar eten. Val je moeilijk af of kom je steeds weer wat aan en voel je je niet energiek.

Als mens zijn wij er voor gemaakt om ook perioden zonder of met een stuk minder voeding te doen. Er was nou eenmaal niet altijd voldoende voeding aanwezig. En ons lichaam kon dat prima opvangen. Het ging namelijk die oneindige bron aan brandstof, vet, gebruiken. En dat wij dat kunnen blijkt wel, want de mensheid bestaat nog steeds! Door de westerse levensstijl met een groot voedselaanbod, wordt ons lichaam er nooit meer toe gedwongen om die vetten aan te spreken. En daarom is het dat ook verleert.

Met sportvasten ga je je lichaam weer trainen in vetverbranding en verander je weer in een vetverbrander. Door vasten daarna te integreren in je levensstijl kan dit behouden en wordt je weer een oermens! En dat heeft zo zijn voordelen! Daarom bied ik dit ook aan op mijn webshop.

Samen met Sportvasten Coach Floor Coster ga je tien dagen aan de slag. De belangrijkste onderdelen van de Sportvastenkuur zijn: sporten, vasten en speciale voedingssupplementen. Grofweg ziet de kuur er als volgt uit:

 1. De eerste 3 dagen bouw je je voeding af.
 2. Vervolgens ga je 2 tot 3 dagen ‘sap’vasten.
 3. De laatste 4 dagen bouw je je voeding weer gecontroleerd op.

Dit combineer je elke dag met een 30 minuten cardiotraining. Na de Sportvastenkuur voel jij je als herboren en kan je nieuwe lifestyle beginnen!


FASE 1
AFBOUWDAGEN
DAG 1-3
FASE 2.
VASTENDAGEN
DAG 4-6
FASE 3.
OPBOUWDAGEN
DAG 7-10
De eerste 3 dagen worden de afbouw dagen genoemd. Je gaat langzaam steeds minder voedingsmiddelen eten, van geen plantaardige producten naar geen zetmeel en koolhydraten naar alleen vloeibaar. Op de 3e afbouw dag begin je eigenlijk met alleen vloeibaar eten te consumeren.Vervolgens volgen er 3 ‘vast’ dagen. Op deze dagen bestaan je maaltijden uit 100 ml fruitsap. En neem je, je supplementen + metabolic switch. Tijdens deze dagen gaat je lichaam de switch van suiker- naar vetverbranding maken. Je voelt je wat minder energiek totdat de switch is gemaakt. De switch zorgt voor een ware energyboost!
Na deze 3 dagen beginnen de opbouwdagen weer en deze duren 4 dagen. Op deze dagen zul je net zoals de afbouw dagen, op dezelfde volgorde weer langzaam alles kunnen eten.

Tijdens alle 10 dagen moet je sporten. Wat belangrijk is is dat je niet langer dan 30 minuten sport, omdat je anders spieren gaat verliezen. Wat ook belangrijk is en anders is dan je gewend bent is dat je gaat trainen in een bepaalde hoogte van je hartslag. Dit moet niet te hoog zijn! Afhankelijk van jouw conditie ga je trainen in de ‘vet verbranding’ zone.

De supplementen

Naast het voedingsschema en sporten moet je ook supplementen nemen. De supplementen bestaan uit zink, magnesium, omega’s en multi vitamines. Dit slik je zodat je niet een te grote tekortkoming kan veroorzaken. Ook zullen bijvoorbeeld de omega vetten zorgen voor extra vet-verbranding. Naast deze supplementen drink je met je maaltijd water met Metabolic Switch poeder. Deze poeder bestaat uit aminozuren en polyfenolen. De polyfenolen zijn fruitextracten die zorgen voor een sterke antioxidant werking (detox effect). De aminozuren zorgen dat je geen spieren gaan verliezen en stimuleren de switch effect. Verder zitten er ook urine strips in het pakket waarmee je dagelijks test of je lichaam de switch van suiker- naar vetverbranding heeft gemaakt!

De effecten en resultaten

Het (blijvende) effect van optimaal vet verbranden ga je heel erg ervaren. Je vet percentage gaat omlaag, maar vooral van je viscerale vet (buikvet rond je organen). Je taille en buik zal veel minder worden. Gemiddeld verlies van 3-7 cm omvang. Ook merk je dat je conditie flink omhoog zult gaan, omdat je je lichaam traint om eigenlijk met géen brandstof te gaan trainen. Je cholesterol en bloeddruk gaat hierdoor ook omlaag.

Hiernaast verlies je natuurlijk veel kilo’s. (Gemiddeld 3-6 kilo.)  Uiteindelijk is het de bedoeling dat die kilo’s eraf blijven en zul je merken dat je gewicht ook zult afnemen zodra je weer een weekje hebt gegeten. De eerste paar dagen na het sportvasten komt er altijd weer ongeveer 2 kilo aan.

.

Mijn ervaring met sportvasten

Zelf heb ik het traject al meerdere keren gedaan, waardoor het mij steeds gemakkelijker afgaat. Ik blijf na die 10 dagen langzaam kilo’s verliezen en mijn vet percentage blijft ook maar dalen. 

Ik merk wel dat ik tijdens mijn kuur minder energiek ben waardoor ik zo min mogelijk afspraken in plan. Hierdoor kan ik mezelf terug trekken wanneer nodig. Daarnaast slaap ik de laatste vastdag altijd mega slecht, alsof mijn lichaam denkt, ga eruit en ga eten mens.

Maar ondanks de korte nachtrust barst ik van energie, dit alles door de switch die je bent ondergaan. Ik merk dat ik weer energieker en fitter ben, mijn必利勁 buik is een stuk platter, ben 4kg kwijt, heb minder suikercravings, een betere conditie en zit een stuk beter in mijn vel.

Dit programma is voor mij als levensgenieter de ultieme balans. Ik kan gewoon genieten van mijn bak ijs en een wijntje. Ik zelf volg het 10 daagse programma 2-3x per jaar en doe 1x per maand een keep the switch mini kuur van 3 dagen. 

Herken jij jezelf in één of meerdere van onderstaande punten?

Dan is sportvasten zeker geschikt voor jou!

 • Behoefte aan zoet eten of móeten eten;
 • Te hoog vetpercentage (terwijl je wel gezond en netjes eet);
 • Dipjes/wisselend energieniveau gedurende de dag;
 • Last van vermoeidheid;
 • Het niet (lang) kunnen volhouden van duurinspanningen;
 • Behoefte aan koolhydraten tijdens lange inspanningen;
 • Langzaam herstel na (zware) trainingen.

Enthousiast geworden? Bestel dan nu jouw sportvasten kuur hier!

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop